Interview MBA - Sharing Session

Referring to the tittle of the entry, hari ini I nak share my first experience menghadiri interview to further my study at Master level (Sarjana). I just graduated from degree Bachelor (Hons.) in Science Biology. Since kecil I memang teringin nak belajar tinggi tinggi. Kalau boleh sampai dapat title Dr kat depan memandangkan tak dapat nak jadi doktor, so dapat jadi doktor falsafah pun jadi lah kan haha. Masa tahun akhir degree I memang plan untuk sambung master. Allwritingstuff - Writing Guides, Templates And Resources: How To Write An Autobiographical Essay . Yang pertama master in science (applied biology) atau yang kedua MBA (master in business administration). Both I minat. Biology sebab I memang suka, memang subject favourite I sejak dulu and bidang ni I rasa enjoy sangat. Kena dengan jiwa I. Tapi MBA pun I suka, I minat and I sedar ada better carrier opportunities dalam MBA. I don't know why, I just feel that. So lepas habis belajar, I memang sangat dalam dilemma nak sambung master dalam bidang apa.


Tak tipu taw. If and only if I ni genius memang I ambik both kot. Lama I fikir nak ambik mana satu. Tapi sebenarnya ayah cadangkan ambik MBA instead of Msc, then I decided to apply for MBA. I believed that this is the best for me, inshaAllah! 2. Apply online at official website of postgraduate UiTM (ipsis UiTM). For your information, saya apply MBA di UiTM, under faculty of Arshad Ayub Graduate Business School (AAGBS). You can google to find out more about this business school. 3. Write an autobiographical essay (basically an essay about ourselves that not more than 700 words. But i wrote until 800 words, tu pun kalau tak lebih taw sebenarnya. Haha. I cannot cut down words anymore. Taktahu dah nak potong yang mana. Omg i just realized my weakness! This is my weakness! Write an Autobiographical Essay not more than 700 words, typewritten on A 4 size paper, using word. The essay is basically about yourself. It should tell us about you and essentially what you would want the reader to know about yourself. The essay could focus on your personal life, your background, your achievements, accomplishments or on your experiences.



Nobody knows you better than yourseft, so tell the readers all that you would want them to know about you. How well you’ll do this, depends on your ideas and your writing skills. Essay tu pasal diri kita, achievement, experience. And I also why we want to embark on MBA. 4. And the final step is to submit the printed online application, autobiographical essay, and other related things such as photocopy of IC, transcript, and so on to the faculty (hard copy). In my case, Alhamdulillah I have been called for the interview. At that time I am so nervous because I have never been to any interview before. Even masa apply for internship pun takde kena interview. Since this is my very first time, so nervous takut semua ada. Bila dapat tahu dapat panggilan temuduga tu, ayah pesan banyakkan membaca newspaper yang related dengan business (The Edge, Focus, Star and so on).


Tapi I always postponed and takde rasa nak baca. Fyi, tarikh dapat email dengan tarikh interview tu jaraknya hanya seminggu. Yes one week only! Haha. Sampai lah tiba hari interview, rasa menyesal sebab tak baca all those things. On the interview day, I wear baju kurung (macam biasa lah, formal) and sandal. Better pakai kasut bertutup! My bad masa tu tak terfikir, nasib tak kena tegur. Sebab ada one student ni tapi kat bilik interview lain kena tegur taw. For not wearing kasut bertutup. First first sampai, ada REGISTRATION counter, kena register. Lepastu tengok ramainya orang my god. Ingatkan terus pergi bilik interview. Alamak dah la tak prepare sangat, pen pun nasib lah ada bawak sebatang. So Pointless Essay: Responce To The Lottery Essay lah ye lepas ni kalau pergi memana at least bawa lah one pen. Senang nanti tetiba kena buat itu ini, kita ada jugak pen boleh menulis. For test tu, jawab je lah nak taknak kena lah jawab sebab test tu dia akan collect untuk bagi kepada interviewers.


Test dia senang je, dia bagi articles then suruh kita olahkan balik pasal article tu. Just do your best! After test baru lah pergi bilik interview. Tunggu kat luar sampai lah nama kena panggil. ALHAMDULILLAH interview ended very well. There were two interviewers. Both of them are academician at AAGBS. Soalan dia tanya pun senang je. Tak susah. Macam sembang sembang je (betul ayah cakap). 4. If you're selected, how u will obtain the financial sources since this course is very pack and you're not allowed to have a part time job. The rest they just explained about MBA in AAGBS, Before the interview session end, I did ask them two questions (buat syarat je la tanya ni, nampak sikit macam kita ni betul betul interested). Davy's Universe: October 2020 rasa I nak share autobiographical essay (before tu Im sorry ye yang essay I bukan lah tahap yang memberangsangkan, gramatical error sana sini, ayat yang taksedap and tak bagus mana tapi I did ny best I can). This content was created with the help of Essay Freelance Writers!


Add ping

Trackback URL : https://slaterslater62.bravejournal.net/trackback/1649710

Page top